Specialties Ecologie

Er zijn 6 Ecology programma's die je los of in een pakket kunt volgen.

Ben je geïnteresseerd in de Ecology opleidingen? volg dan de 6 digitale Ecology Specialties voor € 224,-
Coral Identification, Fish Identification, Manta & Ray Ecology, Marine Ecology / Underwater Naturalist,
Sea Turtle Ecology & Shark Ecology.
Voor elke afgeronde Ecology specialty ontvang je jouw SSI specialty brevet.

De prachtige beelden en video's nemen je mee onder water. 
Op dit moment zijn de specialties nog niet in het Nederlands beschikbaar.

Boek hier de theoretische opleiding Ecological Program Bundle
 
De Coral Identification geeft je inzicht in de wereld van de koralen. Je zult ontdekken hoe de afzonderlijke koralen en de riffen opgebouwd zijn. Ook komen de verschillende manieren van voortplanting aan de orde, met mooie video's van massale coral spawning. Je maakt kennis met de verschillende koraalsoorten in de wereld, het Caribisch gebied, de grote Oceaan en de Rode Zee.
 
 
De Specialty Fish Identification helpt je antwoord te geven op de veel gestelde vraag "Welke vissen heb ik vandaag gezien en hoe heet deze vis".
Je leert hoe te identificeren aan de hand van zowel uiterlijke kenmerken als gedrag. Er zijn aparte hoofdstukken over het Caribisch gebied, de grote Oceaan en de Rode Zee.

 
Wanneer je aan de Manta denkt, welk beeld heb je dan voor je?
Is het de zuidelijke Stingray, half verstopt in het parelwitte zand? of de majestueuze Adelaarsrog hoverend boven een groot koraal blok? Of toch de Reuzenmanta, die met zijn indrukwekkende vleugels een spanwijdte tot wel 7 meter kan hebben. Vergroot je kennis over deze indrukwekkende vissen.

 
Onze Oceanen zijn opgebouwd uit verschillende ecosystemen met elk hun eigen karakteristieken. Het leven in de oceanen heeft zich ontwikkeld tot een inmens groot aantal verschillende organismen. Je leert over de fysieke componenten, de karakteristieken van water, temperatuur, zoutgehalte, beweging en de samenhang met al het leven op onze aarde.


Sierlijk glijden zeeschildpadden door de oceaan, het lijkt zonder enige inspanning, op weg naar hun verlaten stranden waar ze zorgdragen voor de voortplanting van hun soort.
Je leest over de geschiedenis, de bedreigingen voor de schildpadden en hoe ze omgaan met deze uitdagingen. Je maakt kennis met de 7 soorten en leert ze te identificeren.
 
Haaien en mensen, een complexe relatie. Hoe leven haaien en mensen naast elkaar en bescherm je zowel de haaien als ook de mensen. Je leest eerst over de historie en evolutie van de haai. Verder over de wijze van voortplanting, het gebruik van zintuigen en de verschillende soorten.Elk jaar brengen we een bezoek aan Oceanium Diergaarde Blijdorp voor een (lopende) rondleiding achter de schermen.
Boek hier de specialty Shark Ecology incl. bezoek per persoon voor € 99,-

Duiken met haaien gevaarlijk of Exciting? 
Plan je jouw duikreis naar een gebied met haaien? Ervaar hoe het is om tussen de haaien te duiken.

Vind je het ook gewoon gaaf meer te weten te komen over hoe haaien leven en wonen? 
De specialty bestaat uit het doornemen van de digitale Shark Ecology Kit, een presentatie op het duikcentrum én
de speciale duikers rondleiding achter de Schermen aan Oceanium van Diergaarde Blijdorp. We krijgen lopend een rondleiding.

Mail naar info@divesenses.nl als je interesse hebt.

Wie mag dit volgen: zwemmer, snorkelaar of duiker
Minimum duikbrevet als er ook duiken worden gemaakt Indoor Diver of Open Water Diver